Παγωμένο σουφλέ σμέουρων

penny
0

Αυτό το παγωμένο σουφλέ σμέουρων δείχνει πάντα υπέροχο και αποτελεί θέμα συζήτησης. Μπορείτε να το φτιάξετε μέρες νωρίτερα, κερδίζοντας περισσότερο χρόνο με τους καλεσμένους σας.
 

Υλικά:

  • 550γρ. σμέουρα 
  • 250γρ. ψιλή ζάχαρη 
  • 5 ασπράδια αυγού 
  • 400 ml κρέμα γάλακτος, για χτύπημα 
  • 200 ml επιπλέον κρέμα γάλακτος 
  • φρέσκα σμέουρα, για γαρνίρισμα 
  •  κλωνάρια φρέσκου δυόσμου, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

1-Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα σμέουρα και τα περνάτε από ψιλό σουρωτήρι για να φύγουν τα σπόρια. Μετράτε 300γρ. πουρέ και τον αφήνετε στην άκρη. 
2-Κόβετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί σε διάσταση 25 χ 9 εκ., τυλίγετε το χαρτί γύρω από το εσωτερικό ενός σκεύους για σουφλέ χωρητικότητας 1LT και διαμέτρου 18 εκ., και φτιάχνετε ένα κολάρο. Ασφαλίζετε το χαρτί με ταινία ή σπάγκο κουζίνας, και το ισιώνετε ώστε να μην έχει τσακίσματα. 
3-Βάζετε την ψιλή ζάχαρη μαζί με 60 ml νερό σε ένα μέτριο σκεύος με βαριά βάση και το ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε το σιρόπι να βράσει και φτιάξετε μαρέγκα. 
4-Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την πρώτη δόση της κρέμας γάλακτος. 
5-Με μια μεταλλική κουτάλα αναδιπλώνετε απαλά τη μαρέγκα στον πουρέ των σμέουρων και αφού αναμιχθούν ελαφρά, προσθέτετε την κρέμα. Προσέχετε να μην ανακατέψετε πολύ το μείγμα γιατί θα πήξει η κρέμα και θα χωριστεί. 
6-Γεμίζετε το σουφλέ με το μείγμα ακριβώς μέχρι την άκρη του χάρτινου, κολάρου και ισιώνετε απαλά την επιφάνειά του. Το αφήνετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες. Ακριβώς πριν το σερβίρετε, βγάζετε το χάρτινο κολάρο και αφήνετε το σουφλέ για 30 λεπτά να ξεπαγώσει. Χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα και διακοσμείτε το σουφλέ. Στολίζετε με τα φρέσκα σμέουρα και το δυόσμο.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*