Μάφινς με νιφάδες βρώμης και ξηρούς καρπούς

By | Leave a Comment

Τα μάφινς με νιφάδες βρώμης και ξηρούς καρπούς είναι ένα νόστιμο και υγιεινό μικρό γλυκό

Υλικά για 12 κομμάτια 

  • Βούτυρο για τη φόρμα 
  • 50 γρ. ζαχαρωτή πιπερόριζα 
  • 100 γρ. νιφάδες βρώμης 
  • 200 γρ. γιαούρτι 
  • 180 γρ. αλεύρι 
  • 1 κ.γ. κανέλα 
  • 100 γρ. χοντροκομμένοι ξηροί καρποί 
  • 2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάου-ντερ 
  • 1/2 κ.γ. σόδα 
  • 1 αυγό 
  • 120 γρ. μέλι 
  • 80 γρ. λάδι 
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 
  • 2 φακ. βανίλια 
  • 1 κ.σ. κακάο σκόνη 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε το ταψί για μάφινς. Κόβουμε την πιπερόριζα σε τέταρτα. Αναμειγνύουμε τις νιφάδες βρώμης με το γιαούρτι. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα, τους ξηρούς καρπούς, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τα 2/3 της πιπερόριζας: Χτυπάμε ελαφρά το αυγό, προσθέτουμε το μείγμα νιφάδων βρώμης, το μέλι, το λάδι καθώς και το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη ζύμη στο ταψί και ψήνουμε τα μάφινς στο μεσαίο ράφι του φούρνου  περ. 25 λεπτά.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και το κακάο σε σαντιγί. Αφήνουμε τα μάφινς 5' να ησυχάσουν. Αφού έχουν λίγο κρυώσει τα στολίζουμε με τη σαντιγί σοκολάτας και την υπόλοιπη πιπερόριζα και τα σερβίρουμε.
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις