Κέικ με ροδάκινα

By | Leave a Comment

Αυτό το νόστιμο κέικ με ροδάκινα μπορεί να ετοιμαστεί μέχρι 2 ημέρες πριν από το σερβίρισμα.

Υλικά για 8 άτομα

  • 125 γρ βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 225 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 220 γρ ζάχαρη ψιλή
  • 2 αυγά
  • 200 γρ απλό γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι του τσαγιού τριμμένη κανέλα
  • 425 γρ ροδάκινα σε φέτες (από Κονσέρβα, στραγγισμένα)
  • 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα κομμένα σε νιφάδες

Εκτέλεση:

Βουτυρώστε μία στρογγυλή βαθιά φόρμα με διάμετρο 20 εκ και απλώστε στη βάση της χαρτί ψησίματος.Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά, εκτός από τα αμύγδαλα και τα ροδάκινα. Χτυπήστε τα καλά με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια πιο δυνατά, ώσπου το μείγμα να γίνει απαλό και να αλλάξει χρώμα. Προσθέστε τα κομμένα ροδάκινα. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα κι από πάνω πασπαλίστε με τα αμύγδαλα. Ψήστε σε μέτριο φούρνο περισσότερο από 1 ώρα. Αφήστε το κέικ να μείνει 5 λεπτά πριν το βγάλετε από τη φόρμα. Γαρνίρετε το κέικ με σαντιγί και φρούτα εποχής και σερβίρετε. 

Κατάλληλο για κατάψυξη.
Ακατάλληλο για το φούρνο μικροκυμάτων.
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις