Τάρτα με καρύδια και σάλτσα καραμέλας

By | Leave a Comment


Υλικά:
Για τη ζύμη
3/4 φλιτζανιού μαργαρίνη
1 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
1 κρόκος αυγού
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι.

Για τη γέμιση
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
3/4 φλιτζανιού χοντροκομμένα καρύδια.

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αυγό. Του προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι να γίνει μια ζύμη μάλλον σφιχτή και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Στρώνουμε με αυτήν 6 μεταλλικές ή πυρίμαχες φόρμες για ταρτούλες διαμέτρου 8 εκ., τις οποίες έχουμε αλείψει με μαργαρίνη. Ψήνουμε στους 180c Κελσίου επί 10', αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.Για τη γέμιση βάζουμε τη
ζάχαρη με 2-3 σταγόνες νερό σε μικρή κατσαρόλα πάνω σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε ώσπου να αρχίσει να ξανθαίνει και να γίνεται καραμέλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε ώσπου να γίνει χλιαρή. Τότε της προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει μαζί με τη μαργαρίνη. Πριν το μείγμα κρυώσει εντελώς, ρίχνουμε μέσα τα καρύδια και γεμίζουμε τις τάρτες.
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις