Νηστίσιμη τάρτα πορτοκάλι

By | Leave a Comment

Υλικά:

  • 500 γραμ. αλεύρι πού φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 φλυτζανάκια τον καφέ κονιάκ
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • μαρμελάδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λάδι να ανακατευτούν καλά. Προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα και το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το μίξερ. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι μικρό και αδειάζουμε τη βάση της τάρτας μέσα σ' αυτό. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 150-180 βαθμούς για 3/4 ή 1 ώρα περίπου ανάλογα με το φούρνο. Ξεφουρνίζουμε, και όταν κρυώσει, αλείφουμε την επιφάνεια της τάρτας με μαρμελάδα πορτοκαλιού. Μπορούμε αν Θέλουμε να κάνουμε παραλλαγές της τάρτας με ό,τι γεύση μαρμελάδας θέλουμε π.χ. φράουλα.
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις