Νηστίσιμα μηλοπιτάκια

By | Leave a Comment

Υλικά:
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέκεν μπάονντερ
  • 1 φλιτζάνι κρασιού ρετσίνα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 2 μήλα τριμμένα
  • 2 κουταλιές της κουταλιές της σούπας καρύδια χονδροκοπανισμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουτάλι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτάλι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
  • ζάχαρη άχνη,
  • κανέλα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση, όπου ρίχνουμε το λάδι ,το μπέϊκιν και τη ρετσίνα Ζυμώνουμε παίρνοντας λίγο λίγο αλεύρι από τα πλάγια και κάνουμε μια ζύμη όσο να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης. Ανοίγουμε ένα χονδρό φύλλο πάχους 3 χλστ. περίπου ,και κόβουμε με ένα εργαλείο  η με το χύλος ενός ποτηριού που είναι φαρδύ, σε στρογγυλά κομμάτια. Βάζουμε από 1 κουταλιά γέμιση στο καθένα και κλείνουμε διπλώνοντας τα και βρέχοντας τις άκρες τους με λίγο νερό, για να κολλήσουν και να μην βγαίνει η γέμιση.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βα0μούς για 30 λεπτά περίπου μέχρις ότου ροδίσουν. Αφού ψηθούν, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις