Lemon pie με παγωτό μαστίχα

penny
0

 

Υλικά:
125mlχυμό λεμόνι
65 γρ.ζάχαρη κρυσταλλική
4 γρ.αγάρ αγάρ
100mlκρέμα γάλακτος
Για την Ιταλική μαρέγκα θα χρειαστείτε:
80 γρ. ασπράδια
130γρ.ζάχαρη κρυσταλλική
25ml νερό
Για το μπισκότο θα χρειαστείτε:
50γρ.βούτυρο
50γρ.ζάχαρη άχνη
2 κρόκους
125γρ.αλεύρι

Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το  χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το αγάρ-αγάρ και ανακατεύουμε μέχρι να φτάσει τους 100c.

Για τη μους λεμόνι:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος  μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί. Ενώνουμε 150 γραμμ από το τζελ λεμόνι με 150ml σαντιγί. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Για την ιταλική μαρέγκα:
Χτυπάμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ με το σύρμα.Τοποθετούμε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και τα φέρνουμε στους 130c. Τα προσθέτουμε σιγά σιγά, σαν κορδόνι, στον κάδο όπου χτυπάμε τα ασπράδια, μέχρι το μείγμα να κρυώσει και να γίνει μία σφιχτή και αφράτη μαρέγκα. Τοποθετούμε τη μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Για το μπισκότο:

Χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη στο μίξερ με φτερό στο «4», μέχρι να άσπρισε και να αφρατέψει. Προσθέτουμε τους κρόκους, έναν κάθε φορά, και μετά το αλεύρι σε δύο δόσεις, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί.Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο. 'Όταν κρυώσει και σκληρύνει, τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη και απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.Ψήνουμε στους 150c για 20 λεπτό. Βάζουμε το ψημένο μπισκότο στο πιάτο σαν βάση μέσα σε στρογγυλό τσέρκι και από πάνω τη μους λεμονιού. Πάνω από τη μους βάζουμε κορφές τη μαρέγκα και αφαιρούμε το τσέρκι.Καίμε τη μαρέγκα με φλόγιστρο και σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτό μαστίχα.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*