Φράουλες καραμελέ

By | Leave a Comment

Υλικά: 

  • 350 γραμ. φράουλες 
  • 120 γραμ (9 κουταλιές σούπας) ζάχαρη 
  • 1 κουταλιά σούπας λευκό ξίδι 
  • 1 κουταλιά σούπας αμυγδαλέλαιο

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε τα φυλλαράκια από τις φράουλες, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν, ενώ, στο μεταξύ, λιώνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα - πάνω από δυνατή φωτιά - τη ζάχαρη με το ξίδι. "Όταν η ζάχαρη αρχίσει να ξανθαίνει, ρίχνουμε τις φράουλες και τις ανακατεύουμε απαλά με ξύλινο κουτάλι. Βγάζουμε τις φράουλες όταν η καραμέλα αρχίσει να σκουραίνει και τις αραδιάζουμε σε επιφάνεια αλειμμένη με αμυγδαλέλαιο.
Όταν κρυώσουν εντελώς, μπορούμε να τις σερβίρουμε. Σημείωση: Διαλέγουμε φράουλες μεγάλες, γερές και όχι πολύ ώριμες, για να μην διαλυθούν. Είναι μια πολύ όμορφη γαρνιτούρα για παγωτά.
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις