Λαχταριστή κρέμα με γάλα καρύδας

By | Leave a Comment


Το γλυκό είναι καλύτερα να ετοιμαστεί την προηγούμενη μέρα. 

Υλικά: για 4 άτομα 

  • 140 γρ μέλι 
  •  
  • 55 γρ ζάχαρη ψιλή 
  •  
  • 280 γρ γάλα καρύδας 
  •  
  • 125 γρ άπαχο γάλα
  •  
  • 4 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  •  
  • διάφορα φρούτα για γαρνίρισμα 

Εκτέλεση:

Μοιράστε μ' ένα κουτάλι τα 80 γρ από το μέλι μέσα σε 4 βουτυρωμένα πυρίμαχα μπολάκια, με χωρητικότητα 250 γρ περίπου το καθένα. Ανακατέψτε τη ζάχαρη με το υπόλοιπο μέλι σ' ένα κατσαρολάκι, βάλτε το στη φωτιά ώσπου η ζάχαρη να λιώσει κι αφήστε το στη συνέχεια να χλιάνει. Προσθέστε το γάλα καρύδας, το άπαχο γάλα και τα αβγά και ανακατέψτε. Μοιράστε το μείγμα που ετοιμάσατε στα έτοιμα μπολ και τοποθετήστε τα
σε ταψί, στο οποίο Θα έχετε ρίξει αρκετό καυτό νερό, τόσο ώστε τα μπολ να καλύπτονται μέχρι τη μέση (μπεν μαρί) . Σκεπάστε όλο το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε μέτριο φούρνο για 25 λεπτά. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο, ψήστε για άλλα 30 λεπτά ή ώσπου να σφίξει η κρέμα τελείως. Πριν το σερβίρισμα, η κρέμα πρέπει να μείνει στο ψυγείο μία νύχτα ή τουλάχιστον μερικές ώρες. Γαρνίρετε με σιρόπι και με τα φρούτα. Ακατάλληλο για κατάψυξη και για το φούρνο μικροκυμάτων.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις