Τρίγωνα μπουρεκάκια

penny
0
trigona-mpoyrekakia

Υλικά:
2 φλιτζάνια τσαγιού αμύγδαλα ψίχα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη 1 ποτηράκι κονιάκ
λίγη κανέλα
1/2 φλιτζάνι γαλέτα
20 περίπου φύλλα μπακλαβά
Εκτέλεση:
Ζεματάτε και ξεφλουδίζετε τα α­μύγδαλα. Τα κοπανίζετε στο γου­δί, με τη ζάχαρη, να γίνουν σαν χοντρός τραχανάς. Προσθέτετε το κονιάκ και την κανέλα και τα δουλεύετε όλα μαζί να γίνουν μια μάζα (αν δεν είναι αρκετό το κο­νιάκ, τα μουσκεύετε και με λίγο νερό). Προσθέτετε και τη γαλέτα και τα ζυμώνετε με το χέρι.
Απλώνετε τα φύλλα του μπακλα­βά πάνω στο τραπέζι ή σε μάρμα­ρο, το ένα πάνω στο άλλο, και τα κόβετε σε τρεις λουρίδες. Βάζετε τις λουρίδες τη μια πάνω στην άλλη, έτσι ώστε να γίνουν όλες ένα στρώμα και να μην ξεραίνον­ται.
'Έχετε το βούτυρο λιωμένο σ' έ­να δοχείο. Αλείφετε λίγο με βού­τυρο, με πινέλο, την πρώτη λου­ρίδα και τοποθετείτε μια κουτα­λιά γέμιση στο ένα άκρο, σ' από­σταση 3-4 εκ. από τη γωνία του φύλλου. Ανασηκώνετε τότε τη γωνιά και τη διπλώνετε πάνω στη γέμιση, ώστε να σχηματίσετε τρί­γωνο. Το τρίγωνο αυτό το αναδι­πλώνετε σ' όλο το μήκος της λουρίδας, οπότε η γέμιση περι­κλείνεται απ' όλες τις μεριές. Ε­παναλαμβάνετε την ίδια διαδικα­σία μέ όλες τις λουρίδες. Τις α­λείφετε ξανά από πάνω με βούτυ­ρο και τις απλώνετε, στη σειρά, σε ταψί.
Ψήνετε τα μπουρέκια σε μέτριο φούρνο, να ροδίσουν. '0ταν ψηθούν και αφού μισό κρυώ­σουν, τα βουτάτε σε χλιαρό σιρό­πι, το οποίο έχετε στο μεταξύ ε­τοιμάσει με τον ίδιο τρόπο που φτιάχνετε το σιρόπι για τον μπακλαβά.
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*