Τούρτα με μούρα

penny
0
toyrta-me-moyra

Υλικά:
Βάση μπισκότο:
50 γρ. αλεύρι
30 γρ. κορν φλάουρ
1/2 κοφτό κ.τ, μπέικιν πά­ουντερ
2 αυγά
2 κ.α. άσπρο κρασί
100 γρ. ψιλή ζάχαρη
ξύσμα από 1  λεμόνι.
Κρέμα:
250 γρ. μούρα
125 γρ. ψιλή ζάχαρη
χυμός και ξύ­σμα από 1  λεμόνι 1
0 φύλλα ζελατίνη
200 γρ. γιαούρτι
3/8 λίτ. γλυκιά κρέμα γάλακτος.
Γαρνιτούρα:
200 γρ. άσπρη κουβερτούρα
150 γρ. κομμ. αμύγδαλα
Ι κεσεδάκι (200 mi) γλυκιά κρέμα γάλακτος
1 φακ, σαντιγί
Ι κ.α. ζάχαρη
κατεψυγμένα ή φρέσκα μούρα.
Εκτέλεση:
Βάση: Βάζετε σε κόσκινο το α­λεύρι, κορν φλάουρ και μπέικιν πάουντερ. Χωρίζετε τα αυγά. Κτυπάτε τα ασπράδια με άσπρο κρασί σε πηκτή μαρέγκα, προ­σθέτετε τη ζάχαρη και κτυπάτε. Προσθέτετε τους κρόκους και το ξύσμα λεμονιού κι ανακατεύ­ετε προσεκτικά. Κοσκινίζετε από πάνω το μείγμα με το αλεύ­ρι κι ανακατεύετε ελαφρά. Βά­ζετε χαρτί ζαχαροπλαστικής σε φόρμα που ανοίγει (διάμ. 22 εκ.). Βάζετε τη ζύμη στη φόρμα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C και ψήνετε τη βά­ση για 15 περ. λεπτά. Αφήνετε τη βάση να κρυώσει.
Κρέμα: Πλένετε τα μούρα, τα α­φήνετε να στραγγίσουν και τα λιώνετε με πιρούνι. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού κι ανακατεύετε. Βάζε­τε τη ζελατίνη για 5 λεπτά σε κρύο νερό να μαλακώσει, την πι­έζετε και τη ζεσταίνετε σε κατσαρόλα να διαλυθεί. Προσθέ­τετε τη ρευστή ζελατίνη στο γιαούρτι, ανακατεύετε και προ­σθέτετε το μείγμα με τα μούρα. Λίγο πριν αρχίσει να πήζει το μείγμα, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, την οποία έχετε προ­ηγουμένως χτυπήσει σε σαντιγί κι ανακατεύετε προσεκτικά. Γεμίζετε με την κρέμα μια κα­μπύλη φόρμα (προτιμήστε την μεταλλική. Αν χρησιμοποιήσετε κεραμική, πορσελάνινη ή πλα­στική, βάζετε διαφανή μεμβρά­νη). Βάζετε από πάνω τη βάση μπισκότο κομμένη στο μέγεθος της φόρμας και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι την επομένη. Βουτάτε τη φόρμα σε ζεστό νε­ρό κι αναποδογυρίζετε το γλυκό σε πιατέλα.
Γαρνίρισμα: Λιώνετε κουβερ­τούρα σε μπεν μαρί, προσθέτε­τε τα αμύγδαλα κι ανακατεύετε. Κάνετε βουναλάκια σε χαρτί ζαχαροπλαστικής και τ' αφήνετε να πήξουν. Κτυπάτε κρέμα με σκόνη για να πήξει η κρέμα και ζάχαρη. Αλείβετε το επάνω μέρος με κρέμα και γαρνίρετε με φρούτα τα οποία έχετε πλύ­νει και βουναλάκια αμυγδάλου
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*