Τούρτα με κρέμα σαμπάνιας

By | Leave a Comment
toyrta-me-krema-sampanias

Υλικά: Για 12 μερίδες
1/2 κιλό κρέμα γάλακτος .
1 παντεσπάνι έτοιμο
400 γρ. μαρμελάδα λεμόνι
6 φύλλα άσπρη ζελατίνα
3 αυγά
125 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές χυμό λεμονιού 2
00 γρ. σαμπάνια ξηρή
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νε­ρό. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη και τον χυμό τον λεμονιού. Προσθέτουμε λίγη λίγη την σαμπάνια, εξα­κολουθώντας το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Διαλύουμε τη ζελατίνα σε χαμηλή φωτιά, την προσθέτουμε σιγά σιγά στην κρέ­μα, ανακατεύοντας προσεκτικά. Την τοπο­θετούμε στο ψυγείο να παγώσει.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα 2/3 της κρέμας γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Τα προσθέτουμε εναλλάξ κουτα­λιά κουταλιά στην κρέμα, ανακατεύοντας προσεκτικά.
Τοποθετούμε στη φόρμα το παντεσπάνι, απλώνουμε επάνω τη μισή κρέμα, πασπαλί­ζοντάς την με τη ζάχαρη άχνη. Απλώνουμε τη μαρμελάδα και την υπόλοιπη κρέμα και τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο να πα­γώσει. Γαρνίρουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει σε σφιχτή σαντιγί
Καλή επιτυχία!!!.
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις