Κρουασάν

penny
0
kroyasan

Υλικά:Για 18 κομμάτια
530 γρ. αλεύρι
2 κουταλιές ζάχαρη
40 yρ. μαγιά μπύρας
120 γρ. γάλα
1 αυγό
1/2 κουταλάκι αλάτι
250 γρ. βούτυρο παγωμένο *1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε 1 κουταλιά αλεύρι με τη ζάχα­ρη, τη μαγιά, το γάλα και 1 φλιτζάνι χλιαρό νε­ρό. Αφήνουμε τον χυλό σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά να φουσκώσει.
Βάζουμε το αλεύρι σε λεκάνη και σχηματίζουμε στο κέντρο μια γούβα. Ρίχνουμε τον χυλό με τη μαγιά στο κέντρο, το αυγό και το Ε αλάτι. Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να γίνουν μαλακιά ζύμη. Την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά να φουσκώσει.
Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια, το ζυμώνουμε με 30 γρ. αλεύρι, το ανοίγουμε σε τε­τράγωνο φύλλο με διαστάσεις 16 Χ 16 εκ., το τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και το βά­ζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε τετράγωνο φύλλο με διαστάσεις 26 Χ 26 εκ. και τοποθετούμε επά­νω το φύλλο τον βουτύρου διαγώνια. Διπλώνουμε τις γωνίες τον φύλλου της ζύμης προς το κέντρο, επάνω από το βούτυρο. Ανοίγουμε τη ζύμη πάλι σε τετράγωνο φύλλο με διαστάσεις 36 Χ 26 εκ. Ακολουθούμε πάλι την προηγού­μενη διαδικασία, ανοίγοντας τη ζύμη σε φύλλο. Αυτό το επαναλαμβάνουμε τρεις φορές. Ενδιάμεσα από κάθε άνοιγμα τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά κάθε φο­ρά.
Την τελευταία φορά που ανοίγουμε το φύλ­λο, τον δίνουμε διαστάσεις 60 Χ 36 εκ. Κόβουμε το φύλλο πρώτα κατά μήκος σε δύο λωρίδες και κατόπιν σε εννέα τρίγωνα κάθε Ι λωρίδα. Τυλίγουμε κάθε τρίγωνο σχηματίζο­ντας ένα κρουασάν και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε ντύσει με λαδόκολλα.
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά περίπου να φουσκώσουν.  Χτυπάμε τον κρόκο τον αυγού με την κρέμα ι γάλακτος και αλείφουμε τα κρουασάν με το πινέλο. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
Τα συνοδεύουμε με μαρμελάδα φράουλα και καφέ με γάλα.
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*