Κέικ με άσπρη κρέμα

By | Leave a Comment
keik-me-aspri-krema

Υλικά:Για 8 μερίδες
100 γρ. βούτυρο
120 Υρ. ζάχαρη
80 γρ. σταφίδες
150 γρ. μέλι
100 γρ. καφέ εσπρέσο κρύο
320 γρ. αλεύρι
2 αυγά, χτυπημένα καλά'
1 κουταλάκι κανέλλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο σε σκόνη
1 κουταλάκι μπέικιν πάονυτερ
Για την κρέμα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές ζάχαρη
1 δόση άρωμα βανίλιας
3 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Για την διακόσμηση
Γλυκό νεράντζι σε κομματάκια
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά στο μίξερ και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη.Σε άλ­λο μπολ, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τις σταφίδες, το μέλι και τα μυρωδικά. Προ­σθέτουμε το μείγμα στο βούτυρο. Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ στον καφέ και τη ρίχνουμε στα προηγούμενα υλικά. Τα ανακα­τεύουμε καλά και προσθέτουμε στη συνέχεια το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά.
Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί, ρί­χνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 40 με 50 λεπτά. Μόλις ψηθεί το γλυκό, το αφήνου­με να κρυώσει τελείως. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί (όχι πολύ σφικτή), προσθέτουμε το άρωμα της βανίλιας, τη ζάχαρη, τον χυμό τον λεμονιού και ανακατεύουμε κα­λά. Γαρνίρουμε το γλυκό με την κρέμα και το διακοσμούμε με γλυκό νεράντζι κομμένο σε λεπτές φέτες.
Καλή επιτυχία!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις