Κρέμα νουγκατίνα με λικέρ αυγού

By | Leave a Comment
krema-noygatina-me-liker-aygoy

Υλικά:4 μερίδες
4 αυγά
1/4 λιτρ. γάλα
5 φύλλα  ζελατίνη
75 γρμ. ζάχαρη
1 γεμάτη κουτ. σούπας κακάο
50 γρμ. νουγκατίνα
4 κουτ. σούπας λικέρ αυγού
κόκκινη σάλτσα φρούτου.
Εκτέλεση:
Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπρά­δια. Βράζετε το γάλα. Μουσκεύετε τη ζελατίνη 5 λεπτά σε κρύο νερό. Ανα­κατεύετε τους κρόκους αυγού και τη ζάχαρη σ" ένα μπολ, προσθέτετε το βρασμένο γάλα και λιώνετε μέσα τη ζελατίνη αφού την στραγγίσετε. Μοιράζετε το μίγμα. Ανακατεύετε τη μισή κρέμα με το κακάο και το νουγκατίνα. Αφή­νετε την κρέμα να κρυώσει. Πριν αρχί­σει να πήζει, προσθέτετε στην άσπρη κρέμα 4 κουτ. σούπας λικέρ αυγού. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα πηχτή και τα προσθέτετε και στις δυο κρέμες. Βάζετε τις κρέμες σε στρώ­σεις σ" ένα μπολ και στο τέλος ανακα­τεύετε ελαφρά με ένα πιρούνι. Αφή­νετε την κρέμα να πήξει. Μ" ένα κουτάλι μοιράζετε την κρέμα στα πιάτα και την γαρνίρετε με τη σάλτσα φρούτου και λικέρ αυγού.
Καλή επιτυχία!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις