Γλυκό με εξωτικά φρούτα

penny
0
glyko-me-eksotika-froyta

Υλικά:
Ζύμη: Από 75 γρ. νιφάδες ινδικής καρύ­δας
βούτυρο
αλεύρι και ψιλή ζάχαρη
1 αυγό.
Γέμιση: 1,2 κιλ. εξωτικά φρούτα (ανανάς, μάγκο, πανάγια, ρόδια, τα οποία Θα χρη­σιμοποιήσετε ωμά, και ακτινίδια,,
1/4 λιτ. άσπρο κρασί
χυμός από 1 λεμόνι
12 φύλλα  ζελατίνη
4 φρέσκοι κρόκοι αυγού
100 γρ. ψιλή ζάχαρη
1 κεσεδάκι (200 ml) γλυκιά κρέμα γάλακτος
2 ασπράδια
2-3 ποτηράκια του λικέρ λικέρ μαρασκίνο
1 πακ. ανοιχτόχρωμα γλάσο τούρτας
Εκτέλεση:
Ζύμη: Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί και βάζετε τη ζύμη αμέσως στον πάτο μιας φόρμα που ανοί­γει (διάμ. 26 εκ.) τον οποίο έχε­τε πριν καλύψει με χαρτί ζαχα­ροπλαστικής (Η ζύμη να 'ναι επί­πεδη και στις άκρες). Προθερ­μαίνετε το φούρνο στους 200° C και ψήνετε τη ζύμη για 20 λεπτά. Αφού κρυώσει η βάση, τη βάζε­τε σε πιατέλα για τούρτα και βά­ζετε γύρω το δακτύλιο μιας φόρμας που ανοίγει.
Γέμιση: Καθαρίζετε τα φρούτα, αφαιρείτε τα κουκούτσια και κόβετε τα φρούτα σε κομμάτια Κρατάτε όμορφα κομμάτια και φέτες για το γαρνίρισμα. Βάζετε 250 γρ. φρούτα που δεν είναι τό­σο όμορφα σε κατσαρόλα. Προ­σθέτετε το κρασί και το χυμό λεμονιού και τα αφήνετε μέχρι να αρχίσουν να βράζουν.
Μαλακώνετε τη ζελατίνη για 5 λεπτά σε κρύο νερό, την πιέζετε και τη διαλύετε στο ζεστό κρασί. Κτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη για 2 λεπτά σε κρεμώδε μείγμα. Στραγγίζετε το ζωμό φρούτων ενόσω είναι ακόμη ζε­στός, τον προσθέτετε στο μείγ­μα από κρόκους και ζάχαρη, α­νακατεύετε κι αφήνετε το μείγ­μα να κρυώσει. Πριν αρχίσει να πήζει η κρέμα, κτυπάτε χωριστά την κρέμα γάλ. σε σαντιγί και τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέ­τετε στην κρέμα πρώτα τα ψη­μένα και στραγγισμένα φρούτα κι αναμιγνύετε. Προσθέτετε με­τά τη μαρέγκα κι ανακατεύετε. Τέλος προσθέτετε τη σαντιγί κι ανακατεύετε προσεκτικά. Αρω­ματίζετε με αλκοολούχο ποτό, γεμίζετε με το μείγμα τη βάση του γλυκού κι ισιώνετε με τη σπάτουλα. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχ. 4-5 ώρες. Πριν το σερβίρετε, γαρνίρετε το γλυκό με τα φρέσκα φρούτα και το αλείβετε με το γλάσο τούρτας το οποίο ετοιμάζετε σύμφωνα με τις οδηγίες στο πα­κέτο. Αφαιρείτε το δακτύλιο της φόρμας και γαρνίρετε το γύρο του γλυκού με νιφάδες ινδικής καρύδας
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*