Μαρμελάδα ροδάκινο με κανέλα

By | Leave a Comment
marmelada-rodakino-me-kanela

4 βάζα από 450 ml
Υλικά:

11/2 κιλά ροδάκινα ή νεκταρίνια (για 1 κιλό φρούτα χωρίς κουκούτσι)
1 λεμόνι
1 φύλο ζελατίνης 
1 κιλό ζάχαρη
1 μπαστουνάκι κανέλας
60 ml άσπρη τεκίλα
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκαλιού
Εκτέλεση: 
1. Ζεματάτε τα ροδάκινα ή τα νεκταρίνια και τα ξεφλουδίζετε, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε το κουκούτσι. Ραντίζετε το ένα τρίτο των φρούτων με χυμό λεμονιού και τα λιώνετε. Ψιλοκόβετε την υπόλοιπη ποσότητα.

2. Ανακατεύετε τη  ζελατίνη με 2 κουτ. σουπ. ζάχαρη και κανέλα και την προσθέτετε στα φρούτα. Αφήνετε το μείγμα να πάρει βράση, προσθέτετε σιγά-σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη. Αφήνετε το μείγμα να βράσει σε μεγάλη θερμοκρασία . Προσθέτετε τεκίλα και λικέρ, βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
3. Αφαιρείτε τον αφρό, βγάζετε τη κανέλα. Βάζετε αμέσως την καυτή μαρμελάδα στα προετοιμασμένα βάζα και τα κλείνετε.
Καλή επιτυχία!!! 
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις