Φρουτοσαλάτα με μαρέγκες αμυγδάλου

By | Leave a Comment
Φρουτοσαλάτα με μαρέγκες αμυγδάλου

Υλικά:
8 ταρτελέτες.
Φρουτοσαλάτα:
800 γρ. φρούτα (π.χ. ακτινίδια, μάγκο, σταφύλι, αχλάδια, λωτοί, ανανά, φράουλες), 2 κ.σ. μπράντι
50 γρ. ζάχαρη
Επιπλέον: 100 γρ. σκούρα κουβερτούρα.
Μείγμα για μαρέγκες: 3 ασπράδια
1 πρέζα αλάτι
175 γρ. ζάχαρη, από 30 γρ. ζάχαρη και ασπρισμένα αλεσμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση:
Φρουτοσαλάτα: Πλένετε τα φρούτα ή τα καθαρίζετε, και τα κόβετε σε κομματάκια. Περιχύνετε με το μπράντι και τη ζάχαρη. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρϊ, αλείφετε τις ταρτελέτες και τις αφήνετε μέχρι να πήξει η σοκολάτα. 'Έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος να μαλακώσουν όταν βάλετε μέσα τη φρουτοσαλάτα.
Μείγμα για μαρέγκες Κτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι ώσπου να πήξουν. Βάζετε 175 γρ. ζάχαρη στο μείγμα και κτυπάτε για 1 λεπτό. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αμύγδαλα και ανακατεύετε προσεκτικά. Γεμίζετε τις ταρτελέτες με φρουτοσαλάτα, βάζετε από πάνω από μια μαρέγκα και ψήνετε για λίγο στο γκριλ.
Καλή επιτυχία!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις