Πουτίγκα με χουρμάδες

By | Leave a Comment
poytiga-me-xoyrmades-
Υλικά
200 γρ χουρμάδες χωρίς κουκούτσια ψιλοκομμένους
310 ρ περίπου νερό
μισό κουταλάκι του τσαγιού σόδα φαγητού
80 γρ βούτυρο λιωμένο
50 γρ καφέ ζάχαρη
110 γρ ζάχαρη Ψιλή
150 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 μεγάλο αβγό
φράουλες για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βουτυρώστε μια ειδική φόρμα για πουτίγκες, με χωρητικότητα 7 κούπες. Βάλτε το νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τους χουρμάδες, βάλτε τους να βράσουν και κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Στη συνέχεια προ­σθέστε τη σόδα και αφήστε τα για 5 λεπτά. Προσθέστε στο σκεύος το βούτυρο, την κα­φέ ζάχαρη, την ψιλή ζάχαρη, το αλεύρι, το α­βγό και χτυπήστε όλα τα υλικά με το σύρμα. Βάλτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε την πουτίγκα σε μπεν μαρί έτσι: γεμίστε ένα ταψί ή άλλο σκεύος με νερό μέχρι 5 εκ περίπου ύ­ψος. Τοποθετήστε μέσα τη φόρμα σκεπασμέ­νη, βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε σε χαμηλή θερμοκρασία 1 ώρα περίπου ή όσο χρειαστεί για να σφίξει η πουτίγκα. Αφήστε τη 5 λεπτά πριν τη βγάλετε από τη φόρμα. Σερβίρετέ τη ζεστή, πασπαλισμένη με ζάχα­ρη άχνη και γαρνιρισμένη με φράουλες.
Καλή επιτυχία!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις