Βιενεζικη τουρτα με σοκολατα

penny
0
Υλικά
Ζύμη: 150 γρμ. κουβερτούρα.
150 γρμ. βού­τυρο,
150 γρμ. ζάχαρη,
8 αυγά,
100γρμ. αλεύρι,
50γρμ. κακάο,
1 κοφτό κουτ. τσα­γιού μπέκιν πάουντερ,
50γρμ. τριμμένα μπισκότα.
Γλάσο:
300γραμ  γλάσο σοκολάτας,
150γρμ. κουβερτούρα,
1 βάζο μαρμελάδα βερί­κοκο,
50γρμ. ζάχαρη.
Εκτέλεση
Ζύμη: Λιώνετε την κουβερτούρα. Ανακατεύετε το βούτυρο και 100γρμ. ζάχαρη. Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Προσθέτετε σιγά σιγά τον κρόκο στο μίγμα βουτύρου και στο τέλος προσθέτετε την κουβερτούρα χτυπάτε· τα ασπράδια σε πηχτή μαρέγκα πάνω στην κρέμα σοκολάτας.Ανακατεύετε το αλεύρι.το κακάο και το μπέκιν- πάουντερ και τα κοσκινίζετε πάνω από τη μαρέγκα. Ρίχνετε τα τριμμένα μπισκότα. Ανακατεύετε ελαφρά όλα τα υλικά με την κρέμα. Βάζετε λαδό­χαρτο οε μια φόρμα που να ανοίγει (26 εκ. Φ). Βάζετε μέσα τη ζύμη, ισιώνετε την επι­φάνεια, την ψήνετε,σε 180 1ώρα. Βγάζετε την τούρτα από τη φόρμα, την αναποδογυρίζετε σε μια σχάρα και την αφήνετε να κρυώ­σει.
Γλάσο: Λιώνετε σε μπεν-μαρί το γλάσο και την κουβερτούρα. Βράζετε τη μαρμε­λάδα και τη ζάχαρη 2 λεπτά. Κόβετε την τούρτα στη μέση οριζόντια την γεμίζετε με μαρμελάδα και την αλείφετε ολόγυρα. Περιχύνετε την τούρτα με το γλάσο και την αφήνετε να κρυώσει.
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*