Σφολιατες με φραουλες

By | Leave a Comment
Υλικά
4 φύλλα σφολιάτας (κατεψυγμένα), ζάχαρη για το πασπάλισμα. Γέμιση: 1/4κιλούγάλα,
1 κουτ. τσαγιού ζάχαρη,
Ι  βανίλια,
1/2 φακελάκι κρέμα βανίλιας σε σκόνη,
1 κρόκος αυγού,
75 γρ. βούτυρο,
250 γρ. φράουλες,
100 γρ. κρέμα γάλακτος,
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη.
Για τη γαρνιτούρα: φρούτα γλασέ,
φύλλα μέντας.
Εκτέλεση
Ξεπαγώνετε τη σφολιάτα. Ανοίγετε κάθε φύλλο στο διπλά­σιο μέγεθος, κόβετε από δύο ρόμβους (μήκος πλευράς 6 εκ.). Βάζετε τους ρόμβους επάνω σε ταψί βρεγμένο με νερό, τους τρυπάτε πολλές φορές με πιρούνι και τους αφήνετε 15 λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Αλεί­φετε τους ρόμβους με νερό, τους πασπαλίζετε με ζάχαρη και τους ψήνετε 12-15 λεπτά να ροδίσουν. Τους αφήνετε να κρυώσουν.Γέμιση: Φυλάτε από το γάλα 2 κουτ. φαγητού. Αφήνετε το υπό­λοιπο γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να πάρει βράση. Ανακα­τεύετε τη σκόνη κρέμας με τον κρόκο και το υπόλοιπο γάλα. Ρίχνετε το μείγμα στο γάλα που βράζει, το αφήνετε να πάρει βρά­ση, ενώ ανακατεύετε συνεχώς, μετά το αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε το βούτυρο, προσθέτετε σιγά, σιγά το μείγμα του γλυκού. Βάζετε την κρέμα βανίλιας σε κορνέ που κα­ταλήγει σε σχήμα αστε­ριού, την πιέζετε επάνω στις σφολιάτες. Βάζετε τις πλυμένες και κομμένες στη μέση φράουλες, πυκνά επάνω στην κρέμα. Χτυπά­τε τη σαντιγί με τη ζάχα­ρη. Γαρνίρετε με τούφες σαντιγί, φρούτα γλασέ και φύλλα μέντας.
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις