Κεικ σοκολατας με καρυδια

By | Leave a Comment
Υλικά
175 γρ. βούτυρο
50 γρ. κακάο σε σκόνη
2 αυγά
175 γρ. ζάχαρη
2  βανίλιες
120 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
50 γρ. αλεύρι
Για την επικάλυψη
120 γρ. σοκολάτα τριμμένη
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε το κακάο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το άρωμα της βανίλιας. Ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών το κακάο και την τριμμένη καρυδόψιχα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινο κουτάλι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τούς.Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα, αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 με 35 λεπτά. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο (το γλυκό Θα είναι ακόμα μαλακό και νωπό) και το αφήνουμε κατά μέρος να κρυώσει, όπως εί­ναι στη φόρμα (μόλις κρυώσει Θα σφίξει).Λιώνουμε τη σοκολάτα για την επικάλυψη, σε κατσαρολάκι, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά μέ­χρι το μείγμα να γίνει λείο και γυαλιστερό. Ξε­φορμάρουμε το κρύο κέικ και ρίχνουμε επάνω τη σοκολάτα. Την αφήνουμε να πήξει και στη συ­νέχεια, κόβουμε το κέικ σε μερίδες.
καλή επιτυχία!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις