Ζελε με γαλα και μαυρα φραγκοσταφυλα

By | Leave a Comment
Υλικά
250 γρ μαύρα φραγκοστάφυλα (φρέ­σκα ή κατεψυγμένα),
περ. 1/4 λ. κόκ­κινο κρασί,
1/8 λ.  λικέρ,
12 φύλλα ζελατίνη,
1/2 λ. γάλα,
100 γρμ. μέλι,
1/8 λ. χτυπημένη σαντιγί,
μερικά φραγκοστάφυλα για γαρνιτούρα.
Εκτέλεση
Πλένετε τα φρούτα, αφαιρείτε τα κο­τσάνια, τα βράζετε με κόκκινο κρασί και τα περνάτε από σήτα. Προσθέτετε  το λικέρ  Μουσκεύετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, λιώ­νετε 6 φύλλα μέσα στα φραγκοστάφυ­λα. Ζεσταίνετε το γάλα και το μέλι και λιώνετε μέσα την υπόλοιπη ζελατίνη. Ξεπλένετε 4 φόρμες με κρύο νερό και βάζετε πρώτα μια στρώση με ζελέ γά­λακτος, τις βάζετε για λίγο στην κατά­ψυξη. Μόλις πήξει το ζελέ προσθέτε­τε μια στρώση ζελέ με λικέρ την αφήνετε να πήξει και επαναλαμβάνετε το ίδιο.Βάζετε το ζελέ στο ψυγείο για 2-3ώρες ώσπου να πήξει και το αναποδο­γυρίζετε. Γαρνίρετε με σαντιγί και φραγκοστάφυλα.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε τον και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις