Τουρτα καρδια Αγιου Βαλεντινου

penny
0
Υλικά
200 γραμ. αλεύρι
150 γραμ. βούτυρο
150 γραμ. ξανθιά ζάχαρη
4 αυγά
1 φακελάκι  μαγιά
250 ml μαρμελάδα κόκκινων φρούτων
200 ml κρέμα γάλακτος
Για το γλασάρισμα
1 ασπράδι αυγού
50 γραμμ. άχνη ζάχαρη
3 σταγόνες κόκκιο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 2200 και βάζετε το βούτυρο να λιώσει σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Σπάτε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτετε την  ζάχαρη, ύστερα το λιωμένο βούτυρο, και χτυπάτε ώσπου να ασπρίσει το μείγμα.Σε ένα  άλλο μπολ, ανακατεύετε καλά το αλεύρι και τη μαγιά και τα ρίχνετε μέσα στα χτυπημένα αυγά, χωρίς να σταματήσετε να ανακατεύετε.
Βάζετε τη ζύμη σε βουτυρωμένη  φόρμα σε σχήμα καρδιάς και )ψήνετε για 40 λεπτά, χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία του φούρνου στους 1800 στη μέση του ψησίματος.Όταν τελειώσει το ψήσιμο, βγάζετε το γλυκό από τη φόρμα και το αφήνετε ν κρυώσει για μια ώρα τουλάχιστον πάνω σε μια σχάρα.Μ' ένα πριονωτό μαχαίρι, κόβετε το σκέπασμα του γλυκού οριζόντια έτσι ώστε να μείνει ένας επίπεδος κύλινδρος, έπειτα το κόβετε πάλι οριζόντια στα δύο, προσέχοντας να μην το σπάσετε.Ανακατεύετε τη μαρμελάδα και την κρέμα γάλακτος, έπειτα αλείφετε τη βάση του γλυκού με ένα παχύ στρώμα και ξαναβάζετε το δεύτερο μισό τον γλυκού πιέζοντας ελάχιστα.
Φτιάχνετε το γλασάρισμα:
Σπάτε το αυγό, χωρίζετε τον κρόκο από το ασπράδι και κρατάτε τον κρόκο για άλλη συνταγή. Χτυπάτε το ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτοντας την άχνη σιγά σιγά κι έπειτα το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Καλύπτετε την τούρτα με το μείγμα με ένα μαχαίρι με πλατιά λάμα ή με μια σπάτουλα Διακοσμείτε την τούρτα με καρδιές από ζαχαρόπαστα.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε την και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*