Ταρτα με βερικοκα και καραμελα

By | Leave a Comment
Υλικά
400 yρ. αλεύρι
200 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
250 γρ. μαργαρίνη
150 yp. καρυδόψιχα,, τριμμένη
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
λίγο αλάτι
2 κουταλάκια μπέικιν πάοιιντερ
Ι  βανίλια
300 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, Ψιλοκομμένα
3 κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκο
Γιο την καραμέλα
4 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές μέλι
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάσυντερ. Το βάζουμε σε μπολ. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, τη μαργαρίνη λιω­μένη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι και το άρωμα βανίλιας. Ζυμώνουμε τα υλικά με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν μαλακή μάζα. Αλείφουμε στρογγυλή φόρμα που ανοίγει στα πλάγια με λίγο βούτυρο ή την ντύνουμε με λαδόκολλα. Απλώνουμε πάνω τα 2/3 της ζύμης, φρο­ντίζοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος. Γύρω γύρω την ανασηκώνουμε λίγο για να σχηματίσει γωνία. Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με τα ψιλοκομμένα βερίκοκα. Απλώνουμε μείγμα και με το υπόλοιπο της ζύμης πλάθουμε κορδόνια και τα τοποθετούμε χιαστί επάνω στη γέμιση. Ψή­νουμε το γλυκό σε μέτριο φούρνο στους 160 με 170 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε τη ζάχαρη μαζί με το μέλι σε αντικολλητικό τη­γάνι, σε μέτρια φωτιά. και το αφήνουμε να σκουρύνει και να καραμε­λώσει. Απλώνουμε την καραμέλα πάνω σε λαδόκολλα και γαρνίρουμε την τάρτα όταν στεγνώσει.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε την και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις