Σορμπε μαραθου

By | Leave a Comment

Υλικά
750 γρμ. μάραθο, χυμό
1//2 λεμονιού,
1 φλιτζάνι νερό,
150 γρμ. ζάχαρη,
4.6 κουτ. σούπας μπράντι με γλυκάνισο,
3 κουτ. σούπας λικέρ μαρασκίνο,
1 ασπράδι, 250 γρμ. φρέσκα ή κατεψυγμένα σμέουρα.
Εκτέλεση
Κόψτε από το μάραθο 4 «κουτάλια». Από το υπόλοιπο μάραθο απομακρύ­νετε τα χοντρά κοτσάνια και τις ίνες. Ψιλοκόψτε το μάραθο και βράστε το με χυμό λεμονιού και νερό 7 λεπτά. Λιώστε στο μίξερ το κρύο μάραθο και το υγρό μαζί με ζάχαρη. Προσθέστε το μπράντι και βάλτε το στην κατάψυ­ξη για 3.4 ώρες. Ανακατέψτε και πάλι το μίγμα στο μίξερ και προσθέστε αν θέλετε χτυπημένο το ασπράδι, το βά­ζετε στο ψυγείο. Περάστε τα πλυμένα σμέουρα από σουρωτήρι. Τοποθε­τήστε τα «κουτάλια» από μάραθο σε κρύα πιάτα, και γεμίστε τα με το σορ­μπέ σε σχήμα αστεριού, περιχύστε με τα σμέουρα.Συμβουλή: Αν το σορμπέ είναι πολύ πηχτό και δεν μπορείτε να το βγάλε­τε με το χωνί της σαντιγί προσθέστε λίγο άσπρο κρασί ή λιώστε το στο μίξερ.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε το και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις