Μπομπα με φραουλες

penny
0
Υλικά
Κρέμα:
6 φύλλα ζελατίνης,
300 γρ. γιαούρτι,
100 γρ. μέλι,
χυμός και ξύσμα ενός λεμονιού,
200 γρ. κρέμα γάλακτος.
Σως και γαρνιτούρα:
250 γρ. φρέσκες φράουλες,
50 γρ. ζάχαρη,
2 ποτηράκια του λικέρ λικέρ πορτοκαλιού,
1 φέτα λεμονιού,
Εκτέλεση
Κρέμα: Μουσκεύετε τη ζελατίνη 5 λεπτά σε κρύο νερό. Ανακα­τεύετε καλά το γιαούρτι με το μέλι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Στύβετε τη ζελατίνη, τη λιώνετε σε 2 κουταλιές φαγητού ζεστό νερό, προσθέτετε 4-5 κουταλιές φαγη­τού γιαούρτι.Ανακατεύετε τη ζελατίνη στο υπόλοιπο γιαούρτι, αφήνετε την κρέμα περ. 20 λεπτά να τραβήξει. Χτυπάτε τη σαντιγύ. Λίγο πριν πήξει, την προσθέτετε στο μείγμα γιαουρτιού.Βάζετε την κρέμα σε μπολ που έχετε ξεπλύνει με κρύο νερό, την ισιώνετε και την αφήνετε τουλά­χιστον 3-4 ώρες στο ψυγείο.
Σως και γαρνιτούρα: Πλένετε τις φράουλες και τις καθαρίζετε. Λιώνετε 200 γρ. φράουλες, τις ζεσταίνετε με ζάχαρη, τις αφήνε­τε να κρυώσουν και τις αρωματίζετε με λικέρ πορτοκαλιού. Για το σερβίρισμα αναποδογυρίζετε την κρέμα σε πιατέλα, την πλαισιώ­νετε με φέτες από φρέσκιες φρά­ουλες, την περιχύνετε με σως. Γαρνίρετε με φέτα λεμονιού και φύλλο φράουλας.
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*