Μιλφειγ πειρασμος

By | Leave a Comment
Υλικά


21/2 δέκατα του λίτρου κρέμα πατισερί
1 δέκατο του λίτρου κρέμα γάλατος παγωμένη στο ψυγείο
40 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
350 γραμμάρια σφολιάτα
1 βανίλια
Εκτέλεση
Ανοίγετε τη σφολιάτα σε ορθογώνιο φύλλο πάχους 3 χιλιοστών, το χωρί­ζετε σε 3 ίσα μέρη, τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένη κι αλευρωμένη λαμαρί­να, τα τρυπάτε με πιρούνι και τα βά­ζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μετά τα ψήνετε σε φούρνο 2200 μέχρι να ροδίσουν (για 20 περίπου λεπτά).

 Τοποθετείτε τα φύλλα, το ένα ακριβώς πάνω από το προηγούμενο, σε
ξύλινη βάση. Μετά, με πολύ κοφτερό μαχαίρι, εξισώνετε τις άκρες.Χτυπάτε την κρέμα του γάλατος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, έχετε επίσης ετοιμάσει και την κρέμα πατι­σερί  Παίρνετε κου­ταλιά κουταλιά τη σαντιγί και την ενσωματώνετε στην πατισερί, ανακατεύοντας απαλά.Τοποθετείτε το πρώτο ορθογώνιο φύλλο της σφολιάτας σε πιατέλα και το αλείφετε με τη μισή κρέμα. Τη σκε­πάζετε με το δεύτερο φύλλο και επα­ναλαμβάνετε το ίδιο με την υπόλοιπη κρέμα.Κλείνετε το γλυκό με το τελευταίο φύλλο σφολιάτας, παοτtαλίζοντάς το με ζάχαρη άχνη.Γαρνίρετε χαράζοντας παράλληλες διαγώνιες γραμμές με ένα σουβλάκι πυρακτωμένο στη φλόγα φωτιάς.

Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε το και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις