Μαφινς με μηλο

By | Leave a Comment
Υλικά
250 γρ. μήλα
2 κ.α. χυμός λεμονιού
250 γρ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
1 αυγό
125 γρ.ζάχαρη
1  βανίλια
80 χιλ.λ. σπορέλαιο
250 γρ.  γιαούρτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Βάζουμε τα φορμάκια στο ταψί για μάφινς.Πλένουμε τα μήλα, τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τον πυρήνα τους και κόβουμε τη σάρκα σε κύβους. Τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Αναμει­γνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.Χτυπάμε ελαφρά το αυγό. Προσθέ­τουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το λάδι,το γιαούρτι και τους κύβους μήλου μαζί με το αυγό στο μείγμα αλευριού. Αδειάζουμε τη ζύμη στα φορμάκια και την ισιώνουμε ομοιόμορφα.Ψήνουμε τα μάφινς  περ. 30'. Κατόπιν τα αφή­νουμε περ. 5' να ησυχάσουν, τα βγάζουμε έξω και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε τα και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις