Κεικ με αμυγδαλα και αχλαδια

By | Leave a Comment
Υλικά
140 γρ σοκολάτα κουβερτούρα,
2 κρόκους α­υγών
3 ασπράδια
120 γρ ζάχαρη
70 γρ α­μύγδαλα ψιλοκομμένα
20 γρ ζάχαρη αρωματι­σμένη με βανίλια
120 γρ βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα σε νιφάδες
1 κουτα­λάκι του τσαγιού χυμό λεμονιού
8 αχλάδια σε σιρόπι από κονσέρβα
30 γρ αλεύρι κοσκινι­σμένο,
σαντιγί χτυπη­μένη
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Αφήστε το βούτυρο σε Θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήστε τη να κρυώσει λίγο. Βάλτε σε ένα μπολ το βούτυρο και χτυπήστε το με το σύρμα, ώ­σπου να γίνει λείο και μαλακό. Προσθέστε λίγη λίγη τη σοκολάτα, συνε­χίζοντας το ανακάτεμα. Προσθέστε 70 γρ από την  ζάχαρη, την α­ρωματισμένη με βανίλια ζάχαρη, χτυπήστε δυνατά με το σύρμα και προ­σθέστε τους κρόκους των αβγών, τον ένα μετά τον άλλο. Ρίξτε μέσα το αλεύρι, τα τριμμένα αμύγδαλα και ανακατέψτε με μια σπάτουλα, ώσπου να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών με αλάτι και το χυμό λεμονιού, προσθέτοντας στο τέλος την υπόλοιπη ψιλή ζάχαρη. Προσθέστε λίγη ποσότητα από τα ασπράδια στο μείγμα της σοκολάτας και στη συνέ­χεια, ανακατεύοντας απαλά, προσθέστε και το υπόλοιπο μείγμα των α­υγών. Βουτυρώστε μία φόρμα για κέικ με τρύπα στο κέντρο και πασπα­λίστε τη βάση της με τις νιφάδες αμυγδάλου. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα μέχρι τα 3/4 του ύψους της.Ανάψτε το φούρνο στους 220 βαθμούς και αφού ζεσταθεί, βάλτε μέ­σα το γλυκό και χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς. Ψή­στε για 40 λεπτά, βγάλτε το κέικ από τη φόρμα και αφήστε το να κρυώ­σει. Βάλτε το σε μια πιατέλα και γεμίστε το κενό στο κέντρο με τα αχλά­δια, που Θα τα έχετε σουρώσει, κομμένα στα δύο. Γαρνίρετε την επιφά­νεια του κέικ με διακοσμητικές ροζέτες από σαντιγί και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις