Cup cake με σοκολατα

penny
0
Υλικά
60 γρ βούτυρο
1 κουταλάκι του τσαγιού άρωμα βανίλιας
1/3 της κούπας ψιλή ζάχαρη
3/4 της κούπας αλεύρι που 'φουσκώνει μόνο του
1/4 της κούπας γάλα
1 αυγό
1/4 της κούπας κομματάκια σοκολάτας
Για την κρέμα:
2/3 της κούπας κρέμα γάλατος χτυπημένη
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
2 κερασάκια γλασέ κομμένα σε φετούλες
ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση

"Όλα τα υλικά των κέικ πρέπει να είναι σε Θερμοκρασία δωματί­ου. Πάρτε μια φόρμα ειδική για 12 ατομικά κέικ. Βάλτε σε κάθε Θήκη μια χάρτινη φορμίτσα. Βάλ­τε σε ένα μικρό μπολ το βούτυ­ρο, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το αλεύρι κοσκινισμένο, το γάλα και το αυγό. Χτυπήστε τα υλικά με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, ώ­σπου να σχηματιστεί ένα απαλό μείγμα. Προσθέστε τα κομματά­κια σοκολάτας και ανακατέψτε.

Αδειάστε το μείγμα στα φορμακια προσεκτικά, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα δύο μεταλλικά κουταλάκια του τσαγιού. Ψήστε στο φούρνο σε μέτρια Θερμο­κρασία για 20 περίπου λεπτά ή ώσπου να σφίξουν. Τοποθετή­στε τα ατομικά κέικ πάνω σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν. Κόψ­τε την πάνω άκρη από κάθε κέικ, σχηματίζοντας μια λακκουβίτσα.Βάλτε σε ένα μικρό μπολ την κρέμα γάλατος και τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε τα με το μί­ξερ, ώσπου το μείγμα να φου­σκώσει. Βάλτε λίγη κρέμα στις λακκουβίτσες, που σχηματίστη­καν στο κέντρο κάθε κέικ. Τοπο­θετήστε πάνω τα κομμάτια του κέικ που αφαιρέσατε, βάλτε ανά­μεσά τους ένα κομμάτι κεράσι και πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε τα και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*