Γλυκα καρυδακια

By | Leave a Comment
Υλικά
230 γρ. καρύδια
60γρ. κολοκυθόσπορο
60γρ. κουκουνάρι
150 γρ. ξερά βερίκοκα
80γρ. σταφίδες
40γρ. κακάο
40γρ. κορν φλάονρ
250 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1ασπράδι αυγού
ζάχαρη
αλάτι
Εκτέλεση
Κρατάμε 30 καρύδια και θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα μαζί με τον κολοκυθό­σπορο, το κουκουνάρι, τα βερίκοκα και τις σταφίδες. Βάζουμε το μείγμα σε μπολ, προ­σθέτουμε το κακάο και το κορν φλάονρ και ανακατεύουμε.Κοσκινίζουμε την ζάχαρη άχνη, προσθέταμε 1 πρέζα αλάτι, τον χυμό λεμονιού, το ασπράδι και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να πήξουν. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα των καρπών κι ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε για λεπτά στην άκρη.Βρέχουμε τα χέρια μας με νερό και πλά­θουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού. Πα­σπαλίζουμε το ταψί πού θα χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη και τοποθετούμε τις μπάλες σε απόσταση μεταξύ τούς. Βάζουμε στην κορφή κάθε μπάλας μισό καρύδι.Αφήνουμε τις μπουκίτσες να ξεραθούν για 4 με 5 ώρες σε Θερμοκρασία δωματίου ή στον φούρνο, με μισάνοιχτη την πόρτα, μόνο με αέ­ρα, για 90 λεπτά.
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις