Γαλατοπιτα με κρεμα και κανελα

By | Leave a Comment
Υλικά
1 1/2 κουτί Ζαχαρούχο γάλα
1 1/2 κουτί νερό
250 yρ. σιμιγδάλι
8 φύλλα κρούστας
λίγο βούτυρο για τα φύλλα
6 αυγά
4  βανίλιες
Μισό πακέτο βούτυρο
100 γρ. αμυγδαλόψιχα (τριμμένη)
Για το σιρόπι
1/2 κιλό ζάχαρη
1/2 λίτρο νερό
1 φλούδα λεμονιού
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Λίγη κανέλλα
Εκτέλεση
Αραιώνουμε το ζαχαρούχο Γάλα με το νερό, ανακατεύο­ντας πολύ καλά. Βάζουμε τη μισή ποσότητα τον γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και το διατηρούμε ζεστό. Σε μια μεγαλύτερη κατσαρό­λα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και διαλύουμε το σιμιγδάλι. Χτυπάμε τα 4 αυγά και τα προσθέτουμε μαζί με τις βανίλιες στο μείγμα, ανακατεύοντας πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, πού έχουμε κρατήσει στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το βούτυρο και βάζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά να βράσει, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε στην κρέμα τα αμύγδα­λα και ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να κρυώσει. Αλείφουμε τα φύλλα με βούτυρο και τα στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο 'ταψί. Απλώνουμε πάνω στα φύλλα την κρέμα και κόβουμε τα περισσεύματα των φύλλων από το ταψί. Χτυπάμε τα υπόλοιπα αυγά με 3 κουτα­λιές ζάχαρη και απλώνουμε το μείγμα στην κρέμα. Ψήνουμε τη γαλατόπιτα σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Μόλις ψηθεί το γλυκό, το βγάζουμε από τον φούρνο και το περιχύνουμε με το σιρόπι. Όταν το απορροφήσει, το πασπαλίζουμε με κανέλλα.
Καλή επιτυχία!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις