Μπαβαρουαζ αμυγδαλου με κροκαν

penny
0
Υλικά
1 ζελατίνα
5 κρόκοι αυγών
50 γρ ζάχαρη
240 γρ. φρέσκο γάλα
1  άρωμα βανίλιας
80γρ αμυγδαλόψιχα τριμμένη
300 γρ. κρέμα γάλακτος
Για το κροκάν
100 γρ. αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
100ΥΡ• ζάχαρη
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
λίγο  ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε 120 γρ. χυμό πορτοκαλιού. Χτυπάμε τούς κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ζεσταίνουμε το γάλα στην κατσαρόλας μαζί με το άρωμα βανίλιας και την τριμμένη αμυγδαλόψιχα. Μόλις αρχίσει να βράζει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το καυτό γάλα στο μείγμα κρόκων, χτυπώντας συνεχώς. Αδειάζουμε πάλι το μείγμα στην κατσαρόλα και σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζελατίνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι η ζελατίνα να διαλυθεί εντελώς. Αφήνουμε το μείγμα για λίγο να κρυώσει (όχι εντελώς) και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ελαφρά Χτυπημένη (παχύρρευστη). Ανακατεύουμε το μείγμα κα το αδειάζουμε σε φόρμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. βάζουμε σε αντικολλητικό τηγά­νι την αμυγδαλόψιχα και την πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Μόλις αρχίσει να γίνεται σκούρα και να καραμελώνει, την αποσύρουμε από τη φωτιά. Αλείφουμε με το αμυ­γδαλέλαιο μια λαδόκολλα και αδειάζουμε πάνω το μείγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει και κατό­πιν το σπάμε σε κομμάτια. Ξεφορμάρουμε την μποβαρουάζ και την πασπαλίζουμε με κροχάν
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*