Τσουρεκια με μαρτσιπαν

penny
0

Υλικά

Ζύμη: 200 γρμ. σταφίδες,
75 γρμ. πορτοκάλι και λεμόνι φρουί γλασέ, 
12 κερασάκια,
4 κουταλιές σούπας ρούμι
50 γρμ. ζάχαρη
1 μπαστουνάκι κανέλα
1 βανίλια
1/2  κ.γ.γλυκάνισο
4 γαρίφαλα,
4 κομμ. κάρδαμο
500 γρμ αλεύρι
2 πακετάκια ξερή μαγιά
1/8 λ. χλιαρό γάλα
1 αυγό
175 γρμ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
100 γρμ. καθαρισμένα, χοντροκομμένα αμύγδαλα
Γέμιση: 200 γρμ. μάρτσιπαν, (προϊόν που φτιάχνεται από αλεσμένα αμύγδαλα, ζάχαρη και, όποτε είναι επιθυμητό, χρωστικές και αρωματικές ουσίες)
2 κ.γ. σοκολατούχο ρόφημα
Για το άλειμμα: 150 γρμ. βούτυρο
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
1
Ζύμη: Ξεπλένετε τις σταφίδες με ζεστό νερό και τις στεγνώνετε. Ανακατεύετε σ' ένα μπολ τις σταφίδες με τα ψιλοκομμένα φρουί γλασέ και τα κερασάκια και τα αφήνετε Όλη νύχτα μέσα στο ρούμι. Τρίβετε τη ζάχαρη με τα χονδροκομμένα μπαχαρικά στο μίξερ.
2

Ανακατεύετε το κοσκινισμένο αλεύρι σε θερμοκρασία δωματίου με τη ξερή μαγιά. Ζυμώνετε τη ζάχαρη Νε τα μπαχαρικά, το γάλα, το αυγό και το βούτυρο με το γάντζο του μίξερ και τα προσθέτετε στ' αλεύρι, ζυμώνετε. Σκεπάζετε τη ζύμη με σελοφάν και πετσέτα κουζίνας και την αφήνετε σε ζεστό μέρος περ. 1 ώρα να φουσκώσει. Για τη γέμιση ζυμώνετε το μάρτσιπαν (ψίχα αμυγδάλου, μαρέγκα και ζάχαρη άχνη) και προσθέτετε
3 
στο μισό από  το σοκολατούχο ρόφημα. Πλάθετε το ανοιχτό και σκούρο μάρτσιπαν σε ρολό μάκρους 20 εκ. Κόβετε κάθε ρολό μάρτσιηαν μια φορά κατά μήκος και τοποθετείτε από ένα ανοιχτό και σκούρο ρολό το ένα δίπλα στο άλλο, τα πιέζετε δυνατά. Ζυμώνετε πάλι τη ζύμη μαγιάς πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, προσθέτετε Τα ζεστό, μαρινάτα, ξερά φρούτα και τα 'αμύγδαλα.
4
Ανοίγετε τη ζύμη σε ένα χοντρό, οβάλ φύλλο. Βάζετε τα δύο ρολά από μάρτσιηαν πάνω στο μισό κομμάτι φύλλου.
5 
Διπλώνετε το άλλο κομμάτι φύλλου από πάνω και πιέζετε καλά. Βάζετε το τσουρέκι πάνω σ' αλευρωμένο ταψί και σκεπασμένο μ' ένα πανί το αφήνετε πάλι σε ζεστό μέρος περ. 25 λεπτά για να φουσκώσει. Ψήνετε το τσουρέκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περ. 60 λεπτά.

.6
Αλείφετε το ζεστό ακόμα τσουρέκι με λιωμένο βούτυρο και το πασπαλίζετε με αρκετή ζάχαρη άχνη. 'Οταν κρυώσει το τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο. Μετά από 3-4 εβδομάδες το τσουρέκι σας Θα είναι ακόμα πιο νόστιμο. Γαρνιτούρα: στολίστε το τσουρέκι υε μισά κόκκινα κερασάκια 
Καλή επιτυχία!!! 


Φτιάξετε το και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!


Build it and they will be happy with remember. I'd love very much to leave comments or even some share your recipe with me!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*