τσιζκεικ με γλασο καραμελας και καρυδια

By | Leave a Comment
Υλικά
Για το γλάσο
1/4 κούπας βούτυρο
1/3 κούπας καστανή ζάχαρη

2/3 κούπας γάλα εβαπορέ
1+1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
Για την βάση
20 μπισκότα σαβαγιάρ
Για την κρέμα
160 γρ. ζάχαρη
400 γρ. τυρί κρέμα
2 βανίλια
2 κ.σ. αλεύρι
3 ασπράδια αυγών
400 γρ. γιαούρτι
καρύδια για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα σαβαγιάρ με τα χέρια ή με το μούλτι να γίνουν τρίμα.Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  Χτυπάμε το τυρί στο μίξερ ώστε να γίνει λείο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα ασπράδια και τις βανίλιες και συνεχίζουμε να χτυπάμε  για 2 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα μίξερ. Προσθέτουμε το αλεύρι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά μόλις γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.την απλώνουμε πάνω από τα  τριμμένα σαβαγιάρ. Ψήνουμε για 20΄λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σβήνουμε το φούρνο και μέσα το γλυκό για άλλα 20 λεπτά με την πόρτα τον φούρνου κλειστή. βγάζουμε, το αφήνουμε  να κρυώσει. Ζεσταίνουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη σε τηγάνι ανακατεύοντας καλά, μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για  3 λεπτά, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει με ξύλινη κουτάλα.   Το αποσύρουμε  από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει. Στο  μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη και την  βανίλια μέχρι να δούμε ότι το μείγμα παίρνει χρώμα καραμέλας.Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα μαζί και είναι έτοιμο το γλάσο μας Περιχύνουμε με το γλάσο καραμέλας το γλυκό μας και γαρνίρουμε με τα καρύδια  Κρατάμε το γλυκό στο ψυγείο για τρεις ώρες τουλάχιστον. μέχρι να το σερβίρουμε
Καλή επιτυχία!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις