Τουρτα με κρεμα αμυγδαλου και σαβαγιαρ

penny
2
Υλικά
200 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα,
250 γρ.  βούτυρο, 
5 κρόκους από πολύ φρέσκα αυγά,
200 γρ. ζάχαρη άχνη,
400 ml  κρέμα γάλακτος, 
2 βανίλιες,
ξύσμα από 1  λεμόνι,
Ι μύτη κουταλιοϋ κανέλα,
300 γρ. μπισκότα σα­βουαγιάρ,
λικέρ (π.χ. λικέρ πορτοκαλιού),
ρούμι, μπράντι ή μαρασκί­νο,1 πακ, σκόνη ζελατίνης για να πήξει η σαντιγί,
1 κ.σ. ζάχαρη,
λεπτές λωρίδες φλούδας από 1  πορτοκάλι,
μερικά κουμ κουά,
λεπτοκομμένες φέτες αμυγδάλου.
Εκτέλεση
Αλέθετε τα αμύγδαλα. Χτυπάτε το βούτυρο να γίνει κρεμώδες. Προσθέτετε τμημα­τικά τους κρόκους και την κοσκινισμένη ζάχαρη και χτυπάτε. Στο τέλος προσθέτετε τα αμύ­γδαλα και 200 γρ  κρέμα χτυπημένη σε σαντιγί και τα αναμι­γνύετε προσεκτικά. Αν η κρέμα κάνει σβώλους, βάζετε το μπολ σε ζεστό νερό, ώσπου η κρέμα να αρχίσει να ρευστοποιείται ελαφρά στις άκρες του μπολ. Μετά συνεχίζετε να ανακατεύε­τε, μέχρι η κρέμα αρχίσει να πήζει.Ρίχνετε τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα.
1
Βάζετε διάφανη μεμ­βράνη στον πάτο μιας φόρμας που ανοίγει (διάμ. 26 εκ.), βάζε­τε 1 στρώση μπισκότα σαβουα­γιάρ τοποθετημένα πυκνά, τα ραντίζετε με λικέρ και τα αλεί­βετε με κρέμα. Επαναλαμβάνε­τε τη διαδικασία μέχρι να χρησι­μοποιήσετε όλα τα σαβουαγιάρ. Στο τέλος αλείβετε με κρέμα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με διαφανή μεμβράνη, βάζετε από πάνω μια κατσαρόλα για βάρος και τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι την επομένη. Αφαιρείτε τη μεμ­βράνη και βάζετε την τούρτα σε μια πιατέλα. Προσθέτετε στην υπόλοιπη κρέμα γάλακτος ζάχαρη και χτυπάτε σε σαντιγί. Αλείβετε την τούρτα γύρω γύρω με τη σαντιγί. Βάζετε τη σαντιγί σε κορνέ και γαρνίρετε την τούρ­τα. Γαρνίρετε επίσης με φλούδα πορτοκαλιού, πλυμένα, κομμέ­να σε φέτες κουμ κουά και λε­πτές φέτες αμυγδάλου κα­βουρδισμένες στο τηγάνι (χω­ρίς λάδι).
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε την και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*