Τουρτα με φραουλες και ροδακινα

penny
0
Υλικά
Παντεσπάνι
50 γρ. βούτυρο
3 αυγά
75 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι
λίγο μπαίκιν πάουντερ.
Μπεζές
5 ασπράδια
125 γρ. ζάχαρη
από 75 yp. τριμμένα αμύγδαλα και φουντούκια
15 γρ. λεπτό κροκάν
25 γρ. κορν-φλά­ουρ
Επίσης
3 κουτ. σούπας μαρ­μελάδα φράουλα
2 κύπελα κρέ­μα γάλακτος
2 φακελάκια σταθε­ροποιητής σαντιγύ
2 φακελάκια βανίλια
1 ποτηράκι του λικέρ λι­κέρ πορτοκαλιού
200 γρ. φρέ­σκες φράουλες
μισή κονσέρβα ροδάκινο κομμένο σε φέτες.
Εκτέλεση
Παντεσπάνι: Αφήνετε το βούτυρο να λιώσει και να κρυώ­σει. Χτυπάτε 1 αυγό και 2 κρόκους με ζάχαρη, να ασπρίσουν. Χτυπά­τε τα ασπράδια σε μαρέγκα, τα προσθέτετε επάνω. Κοσκινίζετε από πάνω το αλεύρι και το μπαίκιν πάουντερ. Ανακατεύετε προσε­χτικά όλα τα υλικά μαζί, στο τέλος προσθέτετε το βούτυρο.Απλώνετε τη ζύμη στον πάτο της φόρμας με σούστα (20 εκ. διάμετρος) και την ψήνετε πε­ρίπου 20 λεπτά στους 180 βαθ­μούς, σε προθερμασμένο φούρνο Αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει, το κόβετε οριζόντια.
Μπεζές: Χτυπάτε τα ασπράδια, προσθέτετε 75 γρ. ζάχαρη, συνε­χίζετε να χτυπάτε επί 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε με το χέρι.Στρώνετε λαδόχαρτο σε ταψί και το αλευρώνετε. Σημαδεύετε 2 βάσεις με τη στεφάνη της φόρ­μας (διάμετρος 20 εκ.). Απλώνετε το μείγμα της μαρέγκας στους κύκλους, ψήνετε τις βάσεις σε προθερμασμένο φούρνο περ. 18 λεπτά στους 180 βαθμούς  μέχρι να ροδίσουν. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αφήνετε την πόρτα του φούρνου λίγο ανοιχτή. Μοιράζετε τη μία βάση, όσο είναι ακόμα ζεστή, σε 10 κομμάτια.Σύνθεση: Αλείφετε το ένα πα­ντεσπάνι με μαρμελάδα, βάζετε επάνω τη βάση από μπεζέ. Χτυ­πάτε την κρέμα γάλακτος με το σταθεροποιητή, αρωματίζετε με λικέρ.Πλένετε τις φράουλες, τις στε­γνώνετε, τις καθαρίζετε. Στραγγί­ζετε καλά τα ροδάκινα.Αλείφετε το ένα τρίτο της Σαντιγύ επάνω στη βάση, απλώνε­τε επάνω τα φρούτα. Σκεπάζετε με το δεύτερο τμήμα της σαντιγύ. Τοποθετείτε επάνω το δεύτε­ρο παντεσπάνι και το καλύπτετε με την υπόλοιπη σαντιγύ. Τοπο­θετείτε λοξά επάνω τα κομμάτια της τούρτας που έχετε κόψει, γαρνίρετε με τις υπόλοιπες φρά­ουλες και τα ροδάκινα.Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο. Την κόβετε με ηλεκτρικό μαχαίρι.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε την και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
-

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*