Τουρτα μον μπλαν

By | Leave a Comment
Υλικά
1 στρογγυλό φύλλο παντεσπάνι σοκολάτας (20 εκ.)
10 γρ. Grant Marnler
1 κιλό πουρέ κάστανο
80 γρ. φρέσκο βούτυρο
50 γρ. κονιάκ
300 γρ. σαντιγί
15-20 μαρόν γλασέ κάστανα
50 γρ. φύλλα σοκολάτας
Εκτέλεση
Δουλεύουμε στο μίξερ τον πουρέ κάστανο, το φρέσκο βούτυρο και το κονιάκ με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Παίρνουμε ένα κόσκινο καρέ και περνάμε από μέσα με τα δάχτυλά μας το ομογενοποιημένο μίγμα έτσι ώστε να βγαίνει σαν φιδές.Ύστερα παίρνουμε ένα αρκετά βαθύ μπολ και γεμίζουμε τα τοιχώματά τον ομοιόμορφα με το μίγμα μας.Μετά ρίχνουμε τη σαντιγί και τα μαρόν γλασέ ώστε να γεμίσει το μπολ και το καπακώνουμε με το παντεσπάνι, το οποίο έχουμε ψεκάσει με Grand Marnier. Αναποδογυρίζουμε το μπολ προσεκτικά σε μία πιατέλα και γαρνίρουμε με μερικά μαρόν γλασέ και φύλλα σοκολάτας.
Για να μην σας κολλήσει η τούρτα στο μπολ μπορείτε πριν ξεκινήσετε να το καλύψετε με μεμβράνη και έτσι όταν τελειώσετε θα ξεφορμαριστεί πανεύκολα χωρίς να σας χαλάσει.
Καλή επιτυχία!!! ΑΒ
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις