Τουρτα με σαβαγιαρ και grand marnier

By | Leave a Comment
Υλικά
24 μπισκότα σαβαγιάρ
1 κουταλιά σούπας βούτυρο φρέσκο . ι/ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά σούπας κορν φλάονρ
1'/τ2 φλιτζάνι γάλα
'/ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική . 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ. τριμμένη σοκολάτα υγείας . 20 γρ. Grand Marnέer
4 κρόκοι αυγού
4 ασπράδια αυγού
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους των αυγών, προσθέτουμε το γάλα, την κρυσταλλική ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε πάνω σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη. Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τη κουβερτούρα και ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στην κρέμα τη σοκολάτα υγείας, το χτυπημένο βούτυρο, τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα, το Grand Marnier και όλα μαζί τα ανακατεύουμε ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Σε ένα βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε τα μισά σαβαγιάρ στον πάτο και στα πλάγια. Στη μέση στρώνουμε να έχει το ίδιο πάχος παντού. Ύστερα την αφήνουμε για 20 λεπτά στην κατάψυξη να παγώσει. Αφού περάσουν τα 20 λεπτά την ξεφορμάρουμε, βάζουμε γύρω γύρω τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και γαρνίρουμε με
το τρίμα της σοκολάτας υγείας. Η τούρτα είναι έτοιμη να τη σερβίρουμε στους καλεσμένους μας!
Καλή επιτυχία !!! ΑΒ
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις