Τουρτα με καραμελωμενα αμυγδαλα

penny
1
Υλικά
2 στρογγυλά φύλλα παντεσπάνι σοκολάτας (22 εκ.)
300 γρ. καραμελωμένα αμύγδαλα
Μίγμα α'
250 γρ. γάλα 40 γρ. ζάχαρη
1 δόση βανίλια σκόνη
Μίγμα β'
60 γρ. 40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Μίγμα y
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Μίγμα δ'
80 γρ. φύλλα
ζελατίνας

40 γρ. ρούμι
μαύρο
Μίγμα ε'
325 γρ. σαντιγί άγλυκη
Εκτέλεση
Τοποθετούμε το μίγμα α' μέσα σε μία κατσαρόλα και στη φωτιά, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα κι αφήνουμε το μίγμα να βράσει. Τοποθετούμε το μίγμα β' μέσα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ασπρίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα α' σιγά-σιγά μέσα στο μίγμα β', ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τοποθετούμε τώρα το μίγμα που φτιάξαμε σε μία κατσαρόλα και απλά το ζεσταίνουμε χωρίς να βράσει (82°C)."Ύστερα σουρώνουμε το μίγμα μας στο μπολ με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα (μίγμα γ'), ανακατεύουμε με σύρμα χειρός, ομογενοποιούμε και ρίχνουμε το μίγμα δ' (ζελατίνες μαλακωμένες και ρούμι). Το βάζουμε στο ψυγείο και ανακατεύουμε ανά διαστήματα.
Όταν κρυώσει ελαφρώς, προσθέτουμε τη σαντιγί, τα μισά καραμελωμένα αμύγδαλα και με το σύρμα χειρός ομογενοποιούμε πλήρως. Τέλος, για να συνθέσουμε την τούρτα παίρνουμε ένα στρογγυλό τσέρκι περίπου 22 εκ και τοποθετούμε στη βάση του ένα φύλλο παντεσπάνι. Στη συνέχεια, με μία παλέτα ζαχαροπλαστικής στρώνουμε ισόπαχα τη σοκολάτα που φτιάξαμε παντού πάνω στο παντεσπάνι. Αφού το κάνουμε αυτό,τοποθετούμε ένα δεύτερο φύλλο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τη σοκολάτα. Τοποθετούμε την τούρτα στην κατάψυξη ή στο ψυγείο για δύο ώρες περίπου και αφού κρυώσει εντελώς, αφαιρούμε με τη βοήθεια ενός φλόγιστρου το τσέρκι και τη γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα καραμελωμένα αμύγδαλα που έχουμε
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*