Τουρτα αμυγδαλου με ανανα

penny
0
Υλικά
1 ανανάς κομμένος σε ροδέλες
Μίγμα α'
3 στρογγυλά φύλλα Λευκό Παντεσπάνι
διαμέτρου μέχρι 20 εκ.
500 γρ. γάλα
60 γρ. ζάχαρη
1 δόση βανίλια σκόνη
Μίγμα β'
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
. 2 κρόκοι αυγών
. 3 αβγά
60 γρ. κσρν φλάονρ
30 γρ. φρέσκο βούτυρο
Μίγμα γ'
300 γρ. σαντιγί ζωική 40°/ο
40 γρ. λικέρ Μαρασκίνο
Εκτέλεση
1 Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το μίγμα α' και το προσθέτουμε στο μίγμα β; το οποίο έχουμε ήδη ομογενοποιήσει. Βράζουμε για δύο λεπτά στη φωτιά και το κρυώνουμε.'Όταν κρυώσει εντελώς, προσθέτουμε το μίγμα γ και αφρατεύουμε την κρέμα ανακατεύοντας ελαφρά."Ύστερα, για τη σύνθεση της τούρτας χρειαζόμαστε ένα στρογγυλό τσέρκι{μέχρι 22 εκ.) στο οποίο βάζουμε ένα φύλλο παντεσπάνι λευκό το οποίο ψεκάζουμε με λίγο μαρασκίνο.
2 Στη συνέχεια, με μία παλέτα ζαχαροπλαστικής στρώνουμε ισοπαχή την κρέμα παντού πάνω στο παντεσπάνι. Μετά βάζουμε πάνω στην επιφάνεια της κρέμας τον ανανά είτε σαν ροδέλα είτε κομμένο σε κύβους και καλά στραγγισμένο. Αφού το κάνουμε αυτό, τοποθετούμε ένα δεύτερο φύλλο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την κρέμα και τον ανανά. Τέλος, καλύπτουμε και με το τρίτο φύλλο παντεσπάνι, το οποίο ψεκάζουμε επίσης με το μαρασκίνο. Τοποθετούμε
την τούρτα στην κατάψυξη ή στο ψυγείο για δύο ώρες περίπου και αφού κρυώσει εντελώς, αφαιρούμε με τη βοήθεια ενός φλόγιστρου το τσέρκι Επικαλύπτουμε διακοσμούμε την τούρτα με σαντιγί και ανανά.
Μπορείτε τα πλαϊνά της τούρτας να τα καλύψετε με σαντιγί και αμύγδαλο φιλέ, με ψημένο φιστίκι Αιγίνης ή με λευκά φύλλα σοκολάτας.
Καλή επιτυχία!!! ΑΒ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*