Τηγανιτες με αχλαδια

By | Leave a Comment
Υλικά
6 αχλάδια
2 κουταλιές ζάχαρη
1 ποτήρι μπράντι
7 κουταλιές αλεύρι
6 κουταλιές νερό
1 κουταλιά λάδι ελιάς
Ι ασπράδι χτυπημένο μαρέγκα
λάδι για το τηγάνισμα
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τ' αχλάδια και αφαιρείτε τα κουκούτσια τους με το ειδικό ερ­γαλείο.
1234
Τα κόβετε σε ροδέλες. Τις βάζετε σε βαθύ πιάτο και τις σκεπάζετε με μπράντι και ζάχαρη. Για μια μαρινάτα πιο ελαφριά, προσθέτετε μισό ποτήρι χλιαρό νερό που θα λιώσει και τη ζά­χαρη.Γυρίζετε τις ροδέλες από τα αχλάδια.Ετοιμάζετε τον χηλό, ανακατεύον­τας, λίγο λίγο, το αλεύρι με το νερό και το λάδι. Την αφήνετε ν' αναπαυ­τεί μια ώρα και, μετά, προσθέτετε το ασπράδι χτυπημένο μαρέγκα.Βουτάτε στον χηλό τις φέτες των α­χλαδιών στραγγισμένες.
56
Τις τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λά­δι, μέχρι να ροδίσουν κι από τις δυο πλευρές.
7
Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τις πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, ή τις περιχύνετε με αραιωμένο μέλι.
Σερβίρονται πάντα πολύ ζεστές.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε τις και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις