ταρτακια με κρεμα σοκολατας

By | Leave a Comment
Υλικά
4 κατεψυγμένες γλυκές φόρμες για τάρτες, διαμέτρου 7 εκ, η καθεμιά
Κρέμα Σοκολάτας
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά ψιλή ζάχαρη
100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
11/2 κουταλιά κάσταρνι πάουντερ (σκόνη κρέμα)
1 κουταλιά γάλα, επιπλέον
1 κουταλιά κρέμα
Εκτέλεση
Τοποθετήστε τις φόρμες σ' ένα ταψί και ψήστε τες σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, πε­ρίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφήστε να κρυώσουν και γεμίστε τες με την Κρέμα Σοκολάτας.
Κρέμα Σοκολάτας
Ανακατέψτε το γάλα και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και βράστε το μείγμα. Απομακρύνετε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατέψτε τη μέ­χρι να λιώσει. Προσθέστε στο μείγμα το κάσταρντ και το επιπλέον γάλα. Ανακατώστε τα σε ζεστή φωτιά μέχρι να βράσουν και να σφίξουν. Στη συνέχεια σκεπάστε την κα­τσαρόλα και αφήστε τα να κρυώσουν σε Θερμοκρασία δωματίου. Χτυπήστε στο μίξερ το παραπάνω μείγμα μαζί με την κρέμα, μέχρι να γίνουν αφράτα και κρεμώδη.
Διακοσμήστε με φράουλες ή με ότι άλλο φρούτο θέλετε
Καλή επιτυχία!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις