Ταρτα με μαρον γλασε και ξηρους καρπους

By | Leave a Comment
Υλικά
300 γρ. αλεύρι σικάλεως
200 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια
70 γρ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα 1 λεμονιού
1 αυγό
300 γρ. ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα ανάμεικτα(μαρόν γλασέ)
200 γρ. τυρί κρέμα
1 πρέζα μπαχάρι σε σκόνη
1 πρέζα σκόνη γλυκάνισο αλεύρι για το ζύμωμα
άχνη ζάχαρη και φραγκοστάφυλα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Αδειάζουμε το αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας το αλεύρι, τα κομμάτια τον βουτύρου, την άχνη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και το αυγό και τα δουλεύουμε ώστε να γίνουν ζύμη. Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Αναμειγνύουμε τούς ξηρούς καρπούς και τα ξερά φρούτα με το τυρί, το μπαχάρι και το γλυκάνισο.Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και φτιάχνουμε μια βάση για φόρμα πού ανοίγει (διαμέτρου 24 εκ.). Ψήνουμε  στον φούρνο για 15 λεπτά περίπου.Απλώνουμε πάνω στη ψημένη βάση τη γέμιση και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Γαρνίρουμε με την άχνη ζάχαρη και τα φραγκοστάφυλα
Καλή επιτυχία!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις