Σαρλοτ με μυζιθρα

By | Leave a Comment
Υλικά
12 φύλλα ανοιχτόχρωμης ζελατίνης,
1/8 λιτ, σιρόπι μάγκο,
750 γρ. μυζήθρα φρέσκια
2 φακελάκια βανίλια
100 γρ. ζάχαρη, ξύ­σμα και χυμός 2  λεμονιών,
3 ποτ. του λικέρ ρούμι
1/2 λιτ.  κρέμα γάλακτος
150 γρ.  κουβερτούρα
75 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ
400-500 γρ. εξωτικά φρούτα
sarlot-me-myzitra-glykesamartiesp.blogspot.gr2
Εκτέλεση
Βάζετε τη ζελατίνη για 5 λεπτά σε κρύο νερό να μαλακώσει. Ζεσταίνετε το σιρόπι μάγκο και διαλύετε μέσα τη ζελατίνη, την οποία έχετε στραγγίσει. Κτυπάτε τη μυζήθρα, προ­σθέτετε τη βανίλια, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το ρούμι και ανακατεύ­ετε. Χτυπάτε την μισή κρέμα γάλακτος σε σαντιγί Βάζετε τη ζελατίνη στη μυζήθρα και ανακατεύετε. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύετε προσεκτικά. Τοποθε­τείτε το δακτύλιο της φόρμας σε πιατέλα για τούρτες και βάζετε από μέσα χαρτί ζαχα­ροπλαστικής. Βάζετε μέσα το μείγμα με τη μυζήθρα και αφήνετε στο ψυγείο για μια νύκτα να πήξει. Ανοίγετε το δακτύλιο της φόρμας και βγάζετε το χαρτί Λιώνετε την κουβερτούρα, την οποία έχετε κόψει σε κομματάκια, σε μπεν μαρί. Βυθίζετε μέσα τα
σαβοναγιάρ μέχρι τη μέση και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Κτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, τη βάζετε σε κορνέ και γαρνίρετε τη σαρλότ. Βάζετε τα σαβοναγιάρ γύρω γύρω.Καθαρίζετε τα φρούτα. τα κόβετε σε μικρά κομματάκια και γαρνίρετε τη σαρλότ.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε την και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις