Μπαβαρουαζ με φραουλες

By | 2 comments

Υλικά
1 κιλό φράουλες
150 γραμμάρια ζάχαρη 30 γραμμάρια
6 φύλλα ζελατίνας
4 αυγά
1/4 του λίτρου γάλα
1/4 του λίτρου κρέμα γάλατος
Εκτέλεση
Βράζετε τις φράουλες σε χαμηλή φωτιά με τη μισή ζάχαρη και το
βούτυρο με σκεπασμένη την κατσαρόλα και τις περνάτε από σουρωτήρι. Μουσκεύετε τη ζελατίνα σε κρύο νερό.
Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη και
ρίχνετε το γάλα ζεστό, λίγο λίγο.

Συνεχίζοντας να ανακατεύετε, βάζετε την κρέμα να δέσει στη φωτιά, προσέχοντας να μην πάρει βράση. Προσθέτετε τη ζελατίνα στυμμένη κι ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και την ενώνετε με τις φράουλες. Χτυπάτε την κρέμα γάλατος και την ενσωματώνετε στο μίγμα.
Το αδειάζετε σε φόρμα βρεγμένη με κρύο νερό, διαμέτρου 22 εκα­τοστών, και το βάζετε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Ξεφορμάρετε τη μπαβαρουάζ σε πιατέλα και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις