Κρεμα καστανο

By | Leave a Comment
Υλικά
500 γρμ. κάστανα,
3/8 λιτρ. γάλα,
λίγο αλάτι,
1 βανί­λια,
100 γρμ. ζάχαρη,
3/8 λιτρ.  σαντιγί,
2 ποτηράκια του λικέρ μπράντι ή ρούμι,
4 κουτ. τσαγιού βατόμουρα (κομπόστα).
Εκτέλεση
Χαράζετε τα κάστανα στην καμπυ­λωτή πλευρά και τα βράζετε σε νερό 3 λεπτά. Στραγγίζετε τα κάστανα. τα ξεφλουδίζετε (με μυτερό μαχαίρι). Βράζετε τα κάστανα με γάλα. αλάτι, τη βανίλια και ζάχαρη και τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά περ. 30 λεπτά. Λιώνετε τα κάστανα και τα περνάτε από ένα σουρωτήρι. Αφήνετε τον πολτό να κρυώσει. Χτυπάτε 1/4 λιτρ. σαντιγύ, προσθέτετε το μπράντι. Ανακατεύετε τη σαντιγί με τον πολτό κάστανου. Βάζετε το μίγμα σε ένα χωνί σαντιγί και το μοιράζετε σε 4 πιάτα σε σχήμα ροζέτας. Χτυπάτε ελαφριά την υπό­λοιπη σαντιγί και την ρίχνετε γύρω από την κρέμα. Γαρνίρετε με τα βατόμουρα.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε την και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις