Κεικ βουτυρου με επικαλυψη λεμονιου

By | Leave a Comment
Υλικά
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν πάούντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλιτζ. βούτυρο, μαλακό
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 βανίλια
3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές γάλα
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
11/2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο
4 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα διαμέτρου 22 εκ. με τρύπα.Σε μεσαίο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.Χτυπάτε το Βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα λε­μονιού, το χυμό λεμονιού και τη Βανίλια στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να ενωθεί καθένα με το μείγμα πριν ρίξετε το επόμενο.Με το μίξερ ρυθμισμένο στη χαμηλή ταχύτη­τα, ρίχνετε σταδιακά τα υλικά από το μπολ εναλλάξ με το γάλα.Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα. Το ψήνετε για 40-50 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι που Βυθίζετε στο κέικ να βγαίνει στεγνό.Αφήνετε το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα για 10 λεπτά και το Βγάζετε σε σχάρα για να κρυώσει τελείως.
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Ανακατεύετε τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο και το χυμό  λεμονιού
σε μεσαίο μπολ. Χτυπάτε αρκετή από την ποσότητα του λεμονιού για να γίνει παχιά κρέμα και την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια του κέικ.

Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε το και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις