Κεικ με κερασακια και αμυγδαλα

penny
0
Υλικά
175 γρ κερασάκια γλασέ
200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
225 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
225 γρ ψιλή ζάχαρη,
4 αυγά
25 γρ αμύγδαλα ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη.
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετήστε μια βαθιά φόρμα για κέικ με διάμετρο 18 εκ πάνω σε ένα διπλό φύλλο λαδόχαρτο.
1 2
Βουτυρώστε και καλύψτε με λαδόχαρτο μια στρογγυλή φόρμα. Πλύνετε καλά τα κερασάκια, στεγνώστε τα και ψιλοκόψτε τα
Τραβήξτε μια γραμμή ολόγυρα και κόψτε τον κύκλο. Διπλώστε άλλο ένα φύλλο λαδόχαρτο στη μέση (το μήκος του χαρτιού πρέπει να είναι ίσο με τη διάμετρο της φόρμας). Αλείψτε το εσωτερικό μέρος του χαρτιού ελαφρά με λάδι για να στερεωθεί το χαρτί. Διπλώστε ολόγυρα πε­ρίπου 2,5 εκ και τσακίστε το χαρ­τί. Κάντε διαγώνια κοψίματα πάνω στη γραμμή της τσάκισης σε από­σταση 5 εκ το ένα από το άλλο. Λαδώστε ελαφρά τα τοιχώματα της φόρμας και καλύψτε τις πλευρές και τη βάση με τα χαρτιά που ετοιμάσατε, απλώνοντάς τα πάνω στη φόρμα. Αλείψτε τα ελαφρά με λάδι. Πλύνετε τα κερα­σάκια καλά για να φύγει το σιρόπι. Σκουπίστε τα καλά και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας. Κόψτε τα σε κομμάτια και βάλτε τα σε ένα μικρό μπολ. Ρίξτε μέσα 1 κουτα­λιά της σούπας αλεύρι και κουνή­στε το μπολ καλά, μέχρι να καλυ­φθούν τα κερασάκια με το αλεύ­ρι.
3 4
Μετά ανακατέψτε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη. Ρίξτε τα αυγά, προσθέτοντας 1 κουταλιά αλεύρι με κάθε αυγό.
Τοποθετήστε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε ένα μπολ, προσθέ­στε τη ζάχαρη και χτυπήστε καλά το μείγμα μέχρι να γίνει αφράτο. Χτυπήστε τα αυγά και ρίξτε τα στο μείγμα, ένα κάθε φορά, προσθέτοντας μια κουταλιά αλεύρι με κάθε αυγό. Με ένα μεταλλικό κουτάλι ρίξτε μέσα ανακατεύο­ντας το υπόλοιπο αλεύρι.
5 6
Ανακατέψτε τα κομμένα κερασάκια μέσα στο μείγμα του κέικ Ρίξτε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήστε το για 1 ώρα περίπου
Προ­σθέστε τα αμύγδαλα και τα κε­ρασάκια. Ανακατέψτε ελαφρά για να μοιραστούν ομοιόμορφα τα κερασάκια. Προσθέστε, αν χρειάζεται, 1-2 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό για να γίνει το μείγμα πιο απαλό. Ρίξτε το μείγμα που ετοιμάσατε στη φόρμα και ισιώστε την επιφάνεια. Κάντε μια τρύπα στο κέντρο του μείγματος που Θα βοηθήσει το κέικ να φου­σκώσει. Ψήστε το στον προθερ­μασμένο φούρνο για 1 - 1 1/2 ώρα ή μέχρι να ψηθεί. Για να δια­πιστώσετε αν έχει ψηθεί ακου­μπήστε ελαφρά την επιφάνειά του με το δάχτυλό σας. Αν το κέικ είναι σταθερό στο χέρι σας, τότε είναι έτοιμο. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει μέσα στη φόρμα για 10 λεπτά πριν το αφαιρέσετε από τη φόρμα και του βγάλετε το χαρτί. Αφήστε το να κρυώσει πάνω σε σχάρα. Μετά πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε το και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*